0832 L’OFRENA VERGE DELS DESEMPARATS

L’Ofrena és un dels actes més emotius per als fallers. Consistix en un xicotet pelegrinatge, des de la falla fins a la Plaça de la Mare de Déu, portant un ram de flors, per la qual cosa determinades comissions poden arribar a caminar diversos quilòmetres. El camí se sol fer caminant, excepte per a les comissions que es troben fora de València, que acudixen amb autobús i que després s’incorporen caminant.

 

Els fallers i falleres de Mislata tenien la vesprada del 18 la seua cita anual amb la patrona de tots els valencians. El sector de Mislata va desfilar enguany pel carrer Sant Vicent, al voltant de les huit de la vesprada, per a vestir amb els seus clavells el manto de la Mare de Déu dels Desamparats. 

L’ofrena de València és un dels actes més esperats per tots els fallers i falleres i ho viuen amb especial emoció. Després de desfilar per Sant Vicent, les onze comissions van portar les seues flors a la Geperudeta fins a la Plaça de la Mare de Déu, que a eixes hores de la vesprada començava a lluir els primers elements del seu manto floral.

Entre els més de quatre mil fallers i falleres que van desfilar pels carrers de València fem menció especial a la Falla Lepanto – En Juan d’Àustria en la que van desfilar els màxims representants de la nostra comissió Irene Bau i Paloma Torrijos acompanyats pels seus respectius presidents David Alegre i Jose Ignacio Olmeda.