00000001 PROLEC

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es 50-aniversar-escudo.jpg

En estos 50 anys la nostra comissió ha experimentat múltiples canvis generacions, tot fidel reflex de la societat. Hem pogut viure i compartir moment inoblidables com a naixement, noviatges, bodes, però també dies més trists, on el res pal dels fallers ha ajudat a superar estos mals moments. Som aproximadament 15.000 fallers que hem passat per la comissió, ells són els protagonistes d’este aniversari, tots ells en primera persona per ser o haver segut participes aportant el seu granit d’arena de dedicació a esta comissió que complix els 50 anys.

Són els 16 Presidents han segut els autèntics artífexs de l’esta història. En la seua dedicació, entusiasme i desbordant afany de superació, han conseguit que la nostra comissió este gojant de l’aniversari. Ells, els incomprenguts, criticats, ignorats en la majoria dels casos, es mereixen una menció especial que per defecte faller mai és reconegut. Aixina i tot, han conseguit entre tots forjar els fonaments any rere any de la nostra comissió. Una comissió on es treballa per tindre una bona harmonia fallera i incorporar el caràcter festiu que sense dubte te la festa Josefina.

Com a Presidents Infants, 40 chiquets que no gojaven de les atenció general perquè eren simplement acompanyants de les Falleres Majors Infantils, sent habitualment fills de presidents o directius de la comissió. Des de fan uns anys esta dinàmica ha canviat i hui a eixos chiquets se’ls valora més la seua dedicació, incrementant aixina l’ilusió de tots els chavals per accedir al càrrec, tasca que no devem descuidar, puix ells depèn el futur de la nostra festa.

Les chiquetes i les dònes són el màxim exponent de l’ilusió, la devoció i el compromís per a en el seu falla. Els 42 falleres tant infantils com a Majors han segut les autèntiques protagonistes en cada u dels seus anys, passejant per tota la barriada la seua simpatia i elegància, en la nostra rica indumentària valenciana més tradicional. Elles, verdader baluart d’esta comissió, varen fer realitat el somis de ser les màximes representants de la festa i algunes d’elles varen tindre l’honor de repetir com a infantil i després com a Fallera Major.

Cinquanta anys donen per a molt i de tot hem tingut, però sense dubte en cada u d’eixos proyectes, ells varen bolcar el seu millor fer en les pinzellades habituals d’ilusió i esforç per plantar el millor monument possible d’acort en l’exigències personal de superació, eixes bandes de música, cornetes i tambors o dolçaina que nos varen delectar en les seues notes musicals per la nostra barriada, no podem oblidar-los d’eixes majestuoses mascletas pels distints pirotècnics, per a gaudir dels veïns i visitants, el nostre Llibrets de falla, grandiós treballat dels poetes on esta versat els monuments fallers i és un fidel reflex de la nostra història escrita,  no podíem oblidar-nos dels nostres Presidents i Fallers d’honor perquè ells varen posar el seu gran d’arena per aconseguir que l’ilusió fora realitat i per últim a estos floristes que any despuix d’anys es esmeren per a realçar eixe mant impressionant de la devoció que li tenim a la Mare dels Desemparats.

A través d’estos 50 anys, han passat una infinitat de persones per la vida de la comissió, cada u deixant el seu millor llegat personal, conformant una idea, un símbol, una fita en l’historia fallera nostra. A tots ells agrair-los el seu treball, perquè hui estem revivint els 50 anys de la vida, de la gran comissió Lepanto i D. Juan d’Àustria.

Gabinet de premsa: Rafael Galvez i Casas – Antonio Sanchis i Navarro.